Mette Hulgaard

Idrætsgymnast, disciplinspecialist. Mette er 29 år og bor i Hvidovre. Til dagligt træner hun i Kastrup gymnastikforening af 1966, KG66.

RESULTATER

2017 Northern European Championships. Bronze Bom

2017 VM i Montreal

2017 EM, Cluj/Rumænien (All-Around)

2017 Danmarksmester AA

2017 FIG Austrian Open

2016 DM, Hold Guld

2016 Mäler Cup. Guld Hold. Guld på Gulv og Sølv Gulv

2016 Northern European Championships. Bronze Forskudt Barre, læs mere

2016 EM, Barre: nr. 51, Bom nr. 78

2016 NM Bronze i Barre

2015 European Games, nr. 52

2015 EM, nr. 58 

2015 VM - Mette Hulgaard misser VM, og dermed også mulighed for OL-kvalifikation

Tidligere resultater

Ved de nordiske mesterskaber i 2008 vandt Mette bronze med det danske hold, og individuelt sølv på hest og bom, og en bronze medalje på gulv. I 2014 vandt Mette sølv med holdet ved Northern European Championship. Herudover har hun deltaget ved både EM og VM flere gange.

Biografi

Mette læser til dagligt som fysioterapeut på Nørrebro, og er færdiguddannet i 2016. Mette træner i KG66, Kastrup gymnastikforening af 1966, under Bernadett Balazs (Ditti) og Milan Udvaracz. Mette startede sin karriere som idrætsgymnast i en tidlig alder. Hun var nemlig kun 3-4 år gammel da hendes mor sendte hende til børnegymnastik i Rødovre. Efter et par år syntes trænerne at Mette var talentfuld og dygtig, og de opgraderede hende derfor til et andet hold da hun var kun 6 år gammel. Hun syntes det var sjovt at lave gymnastik, udvikle sig, og dét at blive bedre, så derfor blev hun naturligvis ved lige indtil den dag i dag, hvor hun er en af de bedste kvindelige idrætsgymnaster i Danmark.

Succes kræver planlægning

Hvis man spørger Mette hvad der er det fedeste ved netop idrætsgymnastik lyder svaret: ” Man bliver udfordret på mange forskellige parametre. Det fysiske, psykiske, og man udvikler sig også personligt. Det at starte med et nyt moment og bruge meget tid på at træne, og så senere opleve at det lykkes både til træning og konkurrence, det er fedt!”

For at kunne holde trit med både udvikling, og få succes som følge af træning, kræver det mange timer i træningshallen, og nogle gode rammer. Det er vigtigt for Mette at hun har gode redskaber, trænere, og holdkammerater - en kombination af disse ting, skaber ifølge hende, forudsætningerne for en god atlet. Desuden kræver det en hvis planlægning og prioritering for at kunne få et fuldtids studie, 20 timers træning, og madlavning til at hænge sammen. Heldigvis har Mette en sød mor, og sin bedste veninde holdkammeraten Michelle Lauritsen, som begge to bakker op omkring hende, og er gode til at hjælpe med de fleste ting i hverdagen.

En stor sten på vejen

I 2011 var der VM i idrætsgymnastik, og det var også den eneste konkurrence som var kvalifikation til OL i 2012 i London. Mette var så uheldig, at hun fik ødelagt sit venstre knæ blot 3 uger før afrejsen til VM. Hun fik revet det forreste korsbånd over, og det satte en stor stopper for hendes planer. "Det tog meget af min identitet fra mig, da jeg på det tidspunkt ikke gik i skole, og kun fokuserede på at træne hårdt mod VM.” Under sit skadesforløb hjalp det hende meget stadigvæk at komme til træning, selvom hun ikke kunne lave noget. På den måde var hun stadigvæk en del af fælleskabet, og hendes hverdag kørte som den plejede. ”Det gjorde dagene ikke blev helt lige så lange. Jeg var der ikke 6 gange om ugen, men bare det at komme lidt væk hjemmefra og stadigvæk se de andre, det var godt for mig.” Mette er især glad for at have haft god støtte gennem hendes skadesforløb, både hendes trænere Milan og Ditti, og holdkammeraterne, var alle sammen gode til at støtte hende og sige at hun nok skulle klare det. Mette kom stærkt ud på den anden side, og blev mentalt styrket, hvilket også har påvirket hende positivt på det fysiske plan. Dog er der nogle ting som hun aldrig kommer til at kunne lave igen, men det tager hun i stiv arm ”så må man bare finde andre momenter i stedet for!”.

Mette på Instagram: mhulgaard

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte
Tilmeld dig GymNYT -
Vi holder dig opdateret ugentligt
Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin