Joachim Winther

Idrætsgymnast, Mangekæmper. Joachim er 25 år og bor i Aarhus. Træner dagligt i Vejlby Idræts Klub (VIK) Århus. Individuelt stiller han op for AIG Aalborg, og for hold for VIK.

RESULTATER

2017 Northern European Championships

2017 VM i Montreal

2017 EM, Cluj/Rumænien (All-Around)

2017 DM, Sølv AA

2016 DM, Hold Guld

2016 EM, Hest nr. 80, Ring nr. 78, Reck nr. 66

2016 NM Bronze i Reck

2016 DM, Bronze i Mangekamp

21-22 marts. blev der afholdt DM i idrætsgymnastik, og her vandt Joachim guld medaljen i Mangekampen, og så endda med en ny personlig rekord. I disciplinerne vandt Joachim bronze i ringe, og guld i Reck. Ved EM i Frankrig i april måned endte Joachim som nr. 58 i Mangekampen efter en fin konkurrence. Ved VM i Glasgow scorede Joachim 73,6 og sluttede som nr. 167 blandt de 276 deltagere. 

Tidligere resultater

I 2008 vandt Joachim junior DM med succes, både i AllAround, i gulv, bensving, ringe, barre og reck. Han deltog dog også i senior DM, og her fik han en flot 3 plads i AllAround, en guld medalje i Reck, og en bronze i bensving og ringe. I 2009 vandt han igen junior DM i AllAround, og fik guld i bensving, barre, og reck. Han fik to sølvmedaljer i gulv, og spring over hest. Endnu engang deltog Joachim ved senior DM, og vandt igen bronze i AllAround, og fik sølvmedalje i bensving og reck. Internationalt vandt han de nordiske mesterskaber i AllAround, Ringe, og Reck, og fik sølv i Barre. 

Joachim blev senior i 2013, og ved EM i Rusland i AA, blev han nummer 37. Året efter, i 2014, vandt han guld ved Northern European Championship med det danske hold. Individuelt vandt han en 3. plads i Reck. Til VM i 2014 blev Joachim nummer 112, AA, i Kina. Ved DM i Mangekampen i 2013 vandt Joachim guld, og desuden guld i disciplinen Reck.

Biografi

Joachim er født og opvokset i Aalborg. I 2012 flyttede han til Aarhus for at kunne være tættere på hans daglige træning, som foregår i VIK, Vejlby gymnastikforening. Joachim har dyrket lidt forskelligt sport, før han fandt sit kald i gymnastikken. Først gik han til både fodbold, håndbold og svømning. Det fangede ham dog ikke helt, og han begyndte til gymnastik som 7 årig. Straks fandt han ud af at gymnastik var hans store passion, og de andre sportsgrene, undtagen håndbold, blev derfor droppet til fordel for gymnastikken. Kort efter at han var startet til gymnastik var han blevet ret god, og blev derfor opgraderet til elite holdet - nu havde Joachim kun tid til en sportsgren, og håndbolden blev derfor sorteret fra. I dag er træning højt prioriteret hos Joachim, og han træner hver uge mellem 16-20 timer. Herudover har han også et fuldtidsstudie at passe, han læser nemlig erhvervsøkonomi, HA, på Aarhus universitet. Med så meget på programmet er Joachim tit ret presset, og som han selv siger: ”ja nogle gange må nattetimerne tages i brug til lektier, for træning er altså første prioritet!”.

Den fedeste sport

Joachim syntes selv at hans sport er den fedeste fordi den er anderledes, og fordi man bruger sin krop på en anden måde end i de fleste andre sportsgrene. ”Man får lov til at opleve hvordan det er at flyve, f.eks. når man sætter af fra Reck. Det er spændende, udfordrende og anderledes, man får et adrenalin sus som ikke findes i almindelige sportsgrene som f.eks. fodbold!”

Joachim elsker især den succesfølelse som opstår, når han gennemfører et nyt moment for første gang, eller hvis han fuldfører en konkurrence uden fejl. Når han står foran flere tusinder mennesker til et stort stævne, og udfører en perfekt øvelse - den følelse kan ikke beskrives! Udover den fede følelse elsker han også sammenholdet og det bånd han har med sine træningskammerater, og han ville ikke erstatte det med noget andet, eller nogen anden sport.

Følg Joachim på Instagram: joawinther

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte
Tilmeld dig GymNYT -
Vi holder dig opdateret ugentligt
Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin