Jacob Dahlslund Buus

Idrætsgymnast, disciplinspecialist i Reck. Jacob er 23 år gammel og træner til dagligt i Gefion (København)

RESULTATER

2018 NM Idrætsgymnastik, Bronze Reck

2018 World Cup, nr. 15 (bare seks placeringer fra finale)

2017 VM i Montreal

2017 Disciplinmester 2017, Reck 

2016 Nordeuropæisk sølv

Reck-specialist kom sent igang
Disciplin-specialisten Jacob Dahlslund Buus fra klubben Gefion i København kom sent i gang med den seriøse idrætsgymnastik. Trods den sene start er han nu Danmarks førende i disciplinen reck og har derfor store forventninger til NM.

- Som helt lille dreng, blev jeg sendt til meget forskelligt gymnastik. Jeg kunne nemlig ikke helt forklare min mor, hvad det var, jeg gerne ville, eller hvor jeg havde set det. Det var først da jeg blev ni år og prøvede idrætsgymnastik, at jeg kom hjem og sagde: Det er det her, jeg gerne vil. Det er rigtig gymnastik, fortæller Jacob Dahlslund Buus om sin første oplevelse med idrætsgymnastikken.

Siden er Jacob Dahlslund Buus blevet i idrætsgymnastik. Men det var faktisk først, da han blev 15 år, at han begyndte at træne seriøst, da han skiftede til klubben Gefion i København.

- Min træner mente, at jeg havde en chance for at komme på landsholdet, hvis jeg intensiverede min træning. Vi planlagde, at jeg kun skulle træne tre discipliner i første omgang. Så endte jeg med at blive rigtig god til reck, fortæller han.

Intensiveringen er resulteret i, at Jacob nu træner tre timer dagligt fem dage om ugen. Det er primært i reck, at træningen er fokuseret. Træningsrutinerne er dog blevet ændret en smule, da en skulderskade har medvirket til, at Jacob Dahlslund Buus måtte starte forfra med at lære nye og mindre slidsomme momenter.

- Jeg føler mig godt tilpas med mine nye øvelser. Så jeg føler ikke, at jeg er sat tilbage, tværtimod, fortæller han.

Uden hæmninger
I disciplinen reck svinger gymnasten rundt om en jernstang, der er omkring tre meter over landingsmåtten. Det kræver en særlig psyke, hvor man slipper sine hæmninger og nervøsitet, mener Jacob Dahlslund Buus.

- Da jeg var yngre, var jeg bange og nervøs for det. Men en dag besluttede, at nu skulle det være slut. Det var nødvendigt, hvis jeg ville være god. Siden har jeg arbejdet meget med nervøsiteten, så nu stoler og tror jeg på, at jeg kan mine ting. Så behøver jeg ikke være nervøs for, at jeg f.eks. får en metalstang i hovedet, fortæller han.

Ved det kommende NM, går Jacob Dahlslund Buus efter en guldmedalje, hvis en mindre håndledsskade kommer på plads. En god konkurrence til NM vil være et godt skridt på vejen mod VM på hjemmebane i 2021.

- Jeg tror meget på, at jeg kan vinde guld til NM. Jeg har tidligere vundet sølv til en større konkurrence, og jeg har vundet DM, der er NM midt imellem de to niveauer. Men den store plan er, at jeg skal med til VM i 2021. Der skal jeg nogenlunde toppe aldersmæssigt, så jeg håber meget, at jeg kan få en finaleplads til VM. Det vil være rigtig stort, fortæller Jacob Dahlslund Buus.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin