Vejlby IK er nu 'GymDanmark ATK certificeret eliteklub'

20. november 2017
Som en af de første idrætsgymnastikforeninger, er Vejlby IK (VIK) blevet elitecertificeret af GymDanmark, i både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik. Den fornemme titel betyder, at VIK i samarbejde med GymDanmark har skabt rammerne for ansvarlig talentudvikling af børn og unge i idrætsgymnastik.

ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling, god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de uddannet til i VIK, og derfor har flere af foreningens trænere og ledere deltaget i GymDanmark's ATK forløb, som består af både teoretisk og praktisk undervisning, samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø.

- 'ATK forløbet har betydet, at vi i hele VIK Gymnastiks bestyrelse har fået skriftliggjort mange ting, som før bare var noget, vi gjorde eller nogle få kendte til. Nu er der tænkt mere over tingene og flere ting er sat i system, så vi alle kan finde frem til oplysningerne, opdatere på dem og det bliver lettere for andre at tage over efter os, der er ved roret nu' siger Mette Steffens, formand i VIK.

Bred talentmasse med stærkt fokus
Direktør i GymDanmark, Ditte Okholm-Naut er ikke i tvivl om at ATK-processen styrker foreningen og siger "Med det fokus på børn og unge der nu bliver lagt for dagen i Vejlby Idræts Klub, får foreningen en endnu bredere talentmasse og sikrer samtidigt, at det sker på en ansvarlig måde”.

Mere om ATK
ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmarks ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

ATK er støttet af Team Danmark og er ikke kun målrettet gymnaster. Hele 24 specialforbund under DIF har indgået aftale om at forbedre rammerne for børn og unge i deres foreninger godt hjulpet på vej af ATK.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin