Tumbler vinder historisk guldmedalje - GymDanmark

Tumbler vinder historisk guldmedalje

Tumbling
Selvom forventningerne ikke var skruet helt i vejret forud for denne World Cup sent på sæsonen, leverede de syv tumblere alligevel rigtig flotte præstationer. Hele fire finalepladser blev det til, som blev sikret af Rasmus Steffensen, Anders Wesch, Johanne Nørby og Freja Sørensen. Efter kvalifikationen lå de to tumblere Sara La Cour Hansen nr. 8 og David Erbs nr. 5, men kunne ikke stille op i finalen grundet nationsreglen som sikrer at der maksimum kan deltage to tumblere fra hver nation i finalen, med otte deltagere ialt.

I finalen vandt Rasmussen Steffensen i overlegen stil med hele fire point ned til nærmeste konkurrent (74,400 point).

VIDEO Se Rasmus Steffensen vinde guld i videoen ovenfor

Det er også en super glad og stolt landstræner Michael Jensen som glæder sig over den historiske sejr, som siger “Med denne guldmedalje skriver vi ikke alene historie i dansk Tumbling, vi understreger også Danmarks styrke og retmæssige placering i toppen af international Tumbling. Jeg glæder mig over at vi med to gymnaster i toppen af feltet kan lægge pres på de andre. Vi havde to chancer og jeg er meget glad for at det lykkes for Rasmus”.

VIDEO Se eller gense finalerne fra World Cup i Portugal her

Trampolin
Også trampolinspringerne fik en god konkurrence og sikrede sig to finalepladser i synkronkonkurrencerne. Regerende Danmarksmester Benjamin Kjær præsterede i sin individuelle konkurrence sin hidtil sværeste øvelse (15,4) og sikrede sig sammen med sin synkronmakker Jakob Schoppe adgang til sin første World Cup-finale. Samlet blev de nr. 5 i finalen, hvor det danske kvindepar Walmod/Mogensen også havde sikret sig en plads, hvor de sluttede som nr. 8.