Spændende DM Holdfinale i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Spændende DM Holdfinale i Idrætsgymnastik

De indledende konkurrencer lagde op til en yderst spændende kamp om mesterskabet på herresiden, idet der kun var knapt 0,5 points mellem de to førende hold fra VIK og Gefion. De seneste år har holdet fra VIK været langt foran, og derfor var de tidligere finaler kun et spørgsmål om sejrens størrelse. På kvindesiden var der lagt op til en meget tæt kamp om bronzemedaljerne, idet der kun var 5/100 mellem AIG og VIK, mens de to hold fra KG66 lå komfortabelt foran.

På herresiden startede dramatikken allerede da Gefion som de første lagde ud i øvelser på gulv. Den danske mester i mangekamp Marcus Frandsen røg desværre udenfor gulvet i sin første serie og skadede sin fod, men gennemførte dog øvelsen. Efter ham fulgte den mangeårige danske mester i øvelser på gulv Christian Riisberg, han kiksede dog desværre sin afsluttende baglæns strakte salto (med trippel skrue) med et fald, og landing udenfor gulvarealet, og dermed troede alle, at VIK havde genvundet mesterskaber. Spændingen blev udløst i den sidste disciplin reck, hvor gymnasterne fra VIK selv sørgede for at spændingen kom tilbage kampen, efter at Gefion havde kørt nogle rigtig flotte øvelser.

Se flotte billeder fra konkurrencerne på Facebook her

Nu var Gefion faktisk danske mestre, men VIK’s to sidste gymnaster den tidligere mangeårige danske mester Helge Vammen og den seneste danske mester i reck Joachim Winther, gennemførte begge deres øvelser godt og sikrede dermed endeligt VIK sejren for 10’ende gang, med blot 0,5 point foran Gefion og en samlet margin på kun 0,967 points.

I kampen om tredje- og fjerdepladsen på kvindesiden vandt VIK de tre redskaber hest, bom og gulv, mens AIG vandt den forskudte barre, som de også vandt i den indledende runde. På bom kørte de to hold under niveauet fra den indledende runde, og med den store forskel, at VIK var bedst i finalen. Samlet betød det, at VIK fik bronze med 1,7 points ned til AIG.

De to hold fra KG66 kørte begge lidt lavere scorer i finalen end i den indledende runde, men bibeholdt forskellen, således at hold1 blev suveræne danske mestre med knapt 12 points ned til hold2 og mere end 18 points foran VIK. Dermed danmarksmestre for 8’ende gang.