Nordisk samarbejde om træneruddannelse

I weekenden var uddannelsesansvarlige fra de nordiske gymnastikforbund samlet på GymDanmarks forbundskontor for at udveksle erfaringer og skabe netværk på tværs af landene.

De nordiske lande har en gensidig aftale om årligt at mødes og udveksle erfaringer på uddannelsesområdet. Denne cyklus har de seneste par år ligget stille, men er nu genopstået og dette første møde havde til formål at afklare hvordan de nordiske lande fremadrettet kan samarbejde og inspirere hinanden.

Grundlæggende er det dejligt at få bekræftet at samtlige nordiske lande arbejder i samme retning med deres træneruddannelser. At skabe en ansvarlig udvikling af gymnaster via sen specialisering er centralt for alle lande. Derudover er alle kommet til samme konklusion om, at der har været for stort fokus på den ”teknisk dygtige” træner og der nu skal være et bredere fokus så også fysik, psykologi og ikke mindst ”det ar kunne undervise (didaktik)” når vi uddanner fremtidens trænere, fortæller Pil Christiane Lindekron som er uddannelsesansvarlig i GymDanmark.

Fremadrettet skal dette forum bruges til at skabe en naturlig kontakt mellem landene. Konkret sættes der i den næste periode fokus på E-læring, som alle landene også er begyndt at udvikle.

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin