NM Idrætsgymnastik: Sofia Bjørnholdt, benhård idrætsgymnast

Den 20. juni 2018
Efter en omtumlet start på seniorkarrieren er mangekæmperen Sofia Bjørnholdt klar til store resultater i idrætsgymnastikken. Hun er hjulpet godt på vej af at gå i en TeamDanmark-klasse på gymnasiet.

Her bringer vi det femte portræt i rækken af præsentationen, af seks idrætsgymnaster som forventes udtaget til NM i Idrætsgymnastik i Danmark ultimo juni 2018.

Af: Jeppe Vestergaard Jensen

Sofia Bjørnholdt er en af de benhårde piger, som kender til at arbejde hårdt. I sit første år som senior blev hun ramt af en stor skade, som hun nu har trænet sig tilbage fra. Nu træner hun på sine discipliner i 25 timer i ugen, og derudover passer hun sin uddannelse på gymnasiet Falkonergården i København.

- Det er selvfølgelig hårdt. Jeg skal tage hensyn til træning, skole og lektier og alle de andre ting, som teenage-årene kommer med. Men jeg synes alligevel, at gymnastikken er det hele værd. Det betyder rigtig meget for mig, fortæller hun.

Sofia Bjørnholdt går i en TeamDanmark-klasse på gymnasiet. Her er de andre elever i en lignende situation som hende, da de alle dyrker idræt på højt plan.

- Efter jeg er startet på gymnasiet, så har jeg fundet en god balance. Selvom der er mange tilbud om fester og venner, så forstår min klasse, at jeg har andre ting, jeg også går op i, som tager meget tid. Det er meget rart, at de andre har det på samme måde. Så jeg har ikke følelsen af, at jeg går glip af noget ved at sige nej. Det kan jeg nå senere i livet, fortæller hun.

Læs om Sofias resultater her

Omtumlet start på senior-karrieren
I idrætsgymnastikken bliver man senior, det år man fylder 16 år. Starten på seniorkarrieren blev ikke som ønsket for Sofia Bjørnholdt. En pludselig skulderskade holdt hende helt ude af sporten i næsten otte måneder. Før Sofie Bjørnholdt kunne stille op til konkurrencer igen, så krævede det til utallige genoptræningstimer.

- Det var svært at holde motivationen oppe, mens jeg var skadet. Men da jeg endelig kom tilbage, følte jeg, at jeg var blevet en helt ny person. Det var mega fedt. Jeg har lært rigtig meget af at være ude. Det overraskede mig faktisk også lidt, at jeg fik så gode resultater i de første konkurrencer, hvor jeg blev sjællandsmester og fik gode resultater internationalt, siger Sofia Bjørnholdt.

Sofia repræsenterer Danmark ved NM

Sofia Bjørnholdt er mangekæmper og dyster derfor i alle fire discipliner. I starten haltede hun efter i disciplinen forskudt barre. Nu er karaktererne blevet mere enslydende til konkurrencer, hvilket gør motivationen for et godt resultat til det nordiske mesterskab stor.

- Det har været meget lige ved og næsten for mig, til de større konkurrencer. Men nu tror jeg på, at jeg kan gå i nogle finaler. Kommer jeg i finalerne, så tror jeg, at alt kan ske. Så hvis det rigtig kører for mig, så kunne det være fedt at vinde noget, især når det er på hjemmebane i Danmark, fortæller Sofia Bjørnholdt.

Læs alt om NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Køb billetter til NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Bag om Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018
GymDanmark og Furesø kommune står sammen med Gymnastikforeningerne Gefion og Farum GF bag de Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018. Farum Arena danner rammerne for de bedste idrætsgymnaster fra Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Færøerne i dagene 30. juni – 1. juli 2018.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin