Nicoline Sachmann genvandt det officielle Danmarksmesterskab i Rytmisk Sports Gymnastik

13. maj 2017
Efter en meget tæt og spændende konkurrence, som først blev afgjort til allersidst kunne Nicoline Sachmann løfte armene og få guldmedaljen om halsen (DIF medaljen).

Der blev konkurreret i både vimpel, bold, tøndebånd og køller.  Fire meget forskellige redskaber, som stiller forskellige krav til teknik og færdigheder hos gymnasterne. De tre forhåndsfavoritter var Emma Erangey, Jessica Olsen og Nicoline Sachmann, forsvarende Danmarksmester.

I første rotation skulle gymnasterne igennem deres tøndebåndsserie, og her åbnede Emma Erangey konkurrencen med en dramatisk tøndebånd og lagde sig i spidsen tæt forfulgt af Nicoline Sachmann og Jessica Olsen. I boldserien viste Emma stor sikkerhed og med sin Michael Jackson inspirerede boldserie gav hun publikum en serie med masser af fart over feltet og god energi. Efter boldserierne lå Emma stadig i spidsen med et point, mens kampen om 2. pladsen var helt åben mellem Nicoline og Jessica med kun 0,2 point imellem. Men intet var afgjort halvvejs inde i konkurrencen. I kølleserien viste Jessica en meget flot serie med stor sikkerhed og scorede højeste karakter. Efter kølleserierne var der nærmest dødt løb mellem de tre medaljekandidater, som lå med 0.2 mellem hinanden. Så det var vimpelserien som skulle afgøre Danmarksmesterskabet 2017, og her viste Nicoline en meget smuk vimpelserie og med højeste karakter kunne hun i en tæt og meget spændende konkurrence hive guldet hjem. Sølvmedaljen gik til Emma Erangey med kun 0.250 efter og bronzemedaljen gik til Jessica Olsen.

”Jeg synes, at jeg kom lidt nervøst fra start, og derefter prøvede jeg er at finde roen. Jeg havde lidt usikkerheder i alle mine serier, men jeg er overordnet tilfreds. Jeg er ikke 100% tilfreds med min præstation, men 100% tilfreds med resultatet. Der har været meget pres med DM, EM i næste uge og udtagelse til VM, så der var meget på spil. Jeg er meget glad og stolt”, fortæller en meget glad Nicoline Sachmann, TIK.


Find alle resultater her  

 

Alle billederne fra DM bliver offentliggjort i løbet af ugen.

Foto: GymDanmark Michelle Iversen

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin