Idrætsgymnaster til Universiade i Sydkorea

26. juni
Selvom det er under en uge siden, at konkurrencerne i idrætsgymnastik ved European Games blev afsluttet, er der allerede idrætsgymnastik på programmet ved Universiaden i Sydkorea, hvor Joachim Winther og Joao Marcus Fuglsig repræsenterer GymDanmark.

Med over 10.000 deltagere er Universiaden verdens næststørste sportsbegivenhed - kun overgået af OL.  Legene afvikles hvert andet år og kan betragtes som OL for universitetsstuderende. Det er et krav, at alle deltagere er under videregående uddannelse eller har færdiggjort deres uddannelse inden for det sidste år samtidig med, at alle deltagere skal være under 27 år.

Joao Marcus Fuglsig, der læser til tandlæge Tandlægeskolen ved Aarhus Universitet, deltager i Universiaden for anden gang, mens Joachim Winther (billedet), der læser HA Almen på Aarhus BSS, deltager for første gang.

Niveauet ved Universiaden er generelt meget højt, og flere af medaljetagerne fra både EM, VM og OL forventes at deltage.

Både Joachim Winther og Joao Marcus Fuglsig har haft en god forberedelse frem mod konkurrencen. De stiller begge op i mangekampen, hvor de har ambitioner om at nærme sig de 80 point:

"Jeg vil meget gerne i nærheden af de 80 point i mangekampen og samtidig nærme mig finalen i spring over hest så meget som muligt. Det er de to ting jeg har trænet målrettet mod siden vi kom tilbage fra EM i foråret, og det er de to ting, jeg ønsker skal hjælpe mig på min vej mod VM i Glasgow senere på året", siger Joao Marcus Fuglsig. 

Derudover ser gymnasterne frem til at deltage i en konkurrence, der skiller sig væsentlig ud fra EM og VM, idet de andre olympiske sportsgrene ligeledes er på programmet. Ved Universiaden bor alle idrætsudøvere fra samtlige sportsgrene sammen i en lille landsby, hvilket skaber en helt speciel atmosfære, der ikke er at finde ved eksempelvis EM og VM. 

 

De to danske deltagere skal i konkurrence den 4. og 5. juli. Læs mere om Universiaden her

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin