Gymnastik i skolen..

28. september 2018
.. er et stort ønske! Derfor uddannede lærere fra Vallensbæks skoler sig på Springsikker Trampet Basis

Skemaet var ryddet og dagen stod i efteruddannelses tegn, da 9 lærere fra Vallensbæks skoler brugte dagen på dygtiggørelse indenfor springgymnastikken. 
Springsikker Trampet Basis er et 7-8 timers kursus, hvor lærere med linjefag i idræt har mulighed for både få teoretisk viden om sikkerhed, metodik og biomekanik samt praktisk øvelse og prøve i modtagning i basale spring som f.eks. ophop og overslag. 

Dagen igennem agerede lærernes idrætselever springkaniner, og det gav en god dynamik i hallen, hvor der hurtigt opstod konkurrence lærere og elever i mellem, når der skulle arbejds med tyngdepunkt, acceleration. 

"Som observatør på sidelinjen synes jeg at samspillet mellem lærere og elever på dette kursus er super! Eleverne bevidstgøres om at deres lærere også bruger tid på dygtiggørelse. Og ligeså meget lægger eleverne ligeledes øre til praktisk gennemgang af f.eks. kraftpåvirkninger ift. tyngdepunkt og prøver det på egen krop.. Så en anderledes og lærerig idrætslektion for både lærere og elever" - fortæller GymDanmarks projektleder på Springsikker Pil Christiane Lindekron. 

"Jeg håber, at kurser som disse kan være med til at endnu flere lærere kan føle sig kompetente og trygge med at arbejde med gymnastikken i idrætsundervisningen" runder Pil af. 

Hør hvad Max fik med sig hjem fra kurset

 

Gymnastik på skoleskemaet
Udover afholdelse af Springsikker Trampet Basis kurser afprøver GymDanmark også andre samarbejder med skoler. 
- Hjælpetræner uddannelse om valgfag - I Holstebro har forbundet i samarbejde med den lokale forening VGF89 afholdt hjælpetræneruddannelsen som valg for 6.-7. klasses elever på Vestbyens friskole. Formålet er opkvalificering af idrætsundervisningen og samtidig rekruttering af hjælpere til den lokale forening. 
- E-læring som undervisningsmateriale i 9. klasse -  I skrivende stund er forbundet også i gang med at afprøve enkelte af E-læringsmodulerne fra GymTræner 1 - Basis til brug i idrætsundervisningen på 9. årgang. 
Træneruddannelse på efterskoler - I næste uge har GymDanmark indbudt alle efterskoler til info møde om GymDanmarks træneruddannelse til skolens elever

 

Vil du vide mere om uddannelser eller er nysgerrig om ovenstående så tøv ikke med at kontakte udviklingskonsulent Pil Christiane Lindekron, pcl@gymdanmark.dk , 43262621

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin