Fra gymnastikforening til eliteklub

30 august
ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling af gymnaster, og god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de et godt eksempel på i KG66 (Kastrup Gymnastikforening), hvor en enig bestyrelse bestående af frivillige kræfter og trænerparret Bernadett Balázs og Milan Udvaracz står bag klubbens vej, til at blive certificeret eliteklub.

Som den første gymnastikforening i Danmark, certificeres KG66 nu ”GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub”. Den fornemme titel betyder, at KG66 i samarbejde med GymDanmark har skabt rammerne for ansvarlig talentudvikling af børn og unge i idrætsgymnastik på allerhøjeste niveau.

ATK processen består af både teoretisk og praktisk undervisning samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø. I KG66 er de helt med på processen og det er da også de to hovedtrænere, Bernadett Balázs og Milan Udvaracz, som været med i en stor del af udviklingen af GymDanmarks ATK materiale på trænersiden.

I KG66 har processen med arbejdet med ATK været en øjenåbner som har givet overblik i træningsprocessen. Det er derfor en glad formand for KG66 Inge Abildgaard, som siger:

- ”Selve processen med at arbejde med hvad vi i virkeligheden laver, har været en øjenåbner. Det har givet os et overblik, og vi har fået processen strukturereret og nedskrevet. Vi har fået synliggjort, hvad vi står for, hvilket let kan skjule sig i den daglige travlhed. Vi er også blevet opmærksomme på, hvad der skal til for at vi fortsat kan være en Eliteklub, der lever op til Ansvarlig Talentudvikling”.

Inge Abildgaard er heller i tvivl om hvem der har trukket det hårde læs i dagligdagen og siger ”Uden alle de frivillige kræfter, der bliver lagt i foreningen, og uden Ditti og Milan havde vi ikke været der, hvor vi er i dag. Trænerparret er fuldtidsansat og committet 100%, og det er nødvendigt for at være på Eliteniveau i idrætsgymnastik i Danmark”.

Sådan opnår foreningen en GymDanmark elitecertificering
For at blive elitecertificeret, skal foreningen, som allerede arbejder med talentudvikling, indgå i  en certificeringsproces om eliteoptimering. Foreningen skal ved certificeringsprocessens start have udtagne gymnaster på bruttolandsholdene som også deltager i landsholdets samlinger og lejre, samt i internationale konkurrencer. En elitecertificeret forening skal også som minimum én gang om året tage initiativ til en fællestræning/sparringsmøde med de øvrige aspirant- og talentcertificerede foreninger.

Kontakt udviklingskonsulenterne på GymDanmarks forbundskontor, og få mere at vide om, hvordan I kommer i gang med en ATK-certificering i din forening.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin