Diplomtræner - Nyt hold starter nu

23. januar 2017
Diplomtræneruddannelsen er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten af trænere. Med uddannelsen tager du for alvor springet fra træner til elitetræner – med alt hvad det indebærer.

 

Se video om Diplomtræneruddannelsen


Hvad får jeg ud af uddannelsen? 

Uddannelsen er tilrettelagt, så den giver dig en række af de kompetencer, som du har brug for som træner for eliten (eller dem, der er tæt på at være det) inden for din idræt. Når uddannelsen er gennemført vil du være i stand til at varetage træningen af udøvere i en elite- og konkurrenceorienteret organisation.

Der bliver undervist i:

  • Blok 1: Ledelse, pædagogik og psykologi.

  • Blok 2: Anatomi, tekniktræning, doping og ernæring.

  • Blok 3: Træningslærer, fysiologi og aldersrelateret træning.

     

Uddannelse og projektopgave
En diplomtræneruddannelse består af en del på 165 timer som tages i fællesskab med deltagere fra andre forbund. Derefter følger en GymDanmark del på min. 30 timer som har form af en projektopgave. GymDanmark udformer i samarbejde med den studerende en projektopgave, som typisk vil have en vinkel som både giver mening for begge parter.

Hvem kan tage en diplomtræneruddannelse?
For at få adgang til Diplomtræneruddannelsen skal man have gennemført DIFs Træner 2 eller tilsvarende. Det kan f.eks. være en universitetsuddannelse i idræt, fysioterapeuter, lærere med linjefag i idræt eller lignende. Det er erfaringen fra mange andre forbund at risikoen for at dumpe diplomtræneren hvis man ikke i forvejen har en stærk og bred teoretisk viden med sig i bagagen.

 

I 2016 afsluttede tre studerende deres diplomtræneruddannelse

Helge Fisker, er til dagligt underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for Team Gym Senior herre. -Uddannelsen har givet mig flere konkrete værktøjer som jeg til dagligt bruger både med højskoleleverne og landsholdet, fortæller Helge. 

Niels Henrik Nielsen er lige ledes til daglig underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for GymDanmarks DMT landshold. På trods af Niels Henriks lange erfaring som træner har der været meget nyt at lære på Diplomuddannelsen. ”Jeg ser uddannelse og løbende kompetenceudvikling som en naturlig del af det at være træner. Med diplomtræneruddannelsen har jeg lagt endnu et lag af viden til, som jeg kan trække på i mit daglige arbejde med gymnasterne”.

Michael Jensen, er til dagligt underviser på Vejstrup Efterskole og i Odense Gymnastik Forening. Han er ligeledes mangeårig landstræner for landsholdet i Tumbling. -Deltagerne på uddannelsen var samlet fra mange forskellige idrætsgrene og det oplevede jeg som en stor styrke, da det gav gode og idrætsfaglige diskussioner på tværs. Så godt som alle emner var meget relevante og overførbare til mit daglige arbejde med gymnaster på højt niveau, fortæller Michael.

Læs mere om Diplomtræneruddannelsen her

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin