Danmarks ældste konkurrencegymnast

12. maj
På GymDanmarks liste over konkurrencegymnaster kan man finde idrætsgymnasten Bjarne Hinge fra Aarhus. Selvom han har rundet de 64 år, er han stadig med i konkurrencer.

GymDanmarks konkurrencegymnaster repræsenterer en bred aldersgruppe, der faktisk starter med gymnaster på kun fire år. På listen over gymnaster med konkurrencelicens ses det samtidig tydeligt, at langt de fleste konkurrencegymnaster er unge teenagere. De ældre gymnaster er ikke så stærkt repræsenteret, idet der faktisk kun er 16 gymnaster over 30, der i år har indløst licens. Alderspræsidenten er 64-årige Bjarne Hinge, der er ti år ældre end den næsteældste på listen.

Bjarne ligner bestem ikke en mand på 64, når han hænger i en perfekt korsstilling i ringene, men på hans licenskort står der, at han er født i 1951, hvilket suverænt gør ham til Danmarks ældste konkurrencegymnast.

Startede med gymnastik som 14-årig

Bjarne Hinge, der til daglig arbejder som falkredder, er født og opvokset i Brabrand ved Aarhus og stiftede bekendtskab med gymnastikken i en alder af 14 år. Det var dog først i 1987, at han for alvor begyndte at træne idrætsgymnastik i VIK’s gamle lokaler i Vejlby Risskov Hallen i Aarhus med Erik Brandtoft (nuværende international dommer) som træner. Siden da har Bjarne Hinge været en del af gymnastikmiljøet i VIK, hvor han i adskillige år har været med på elitedivisionsholdet og vundet de danske holdmesterskaber i 2. – og 3. division. Individuelt har han tidligere vundet de jyske mesterskaber i favoritdisciplinen ringe og to gange placeret sig som nr. 4 i ringene ved de individuelle danske mesterskaber.

I dag er Bjarne Hinge stadig aktiv gymnast. Der skal dog meget træning til for at holde formen ved lige. To gange om ugen træner han i Aarhus Gymnastik & Trampolincenter med flere af landsholdsgymnasterne, og derudover holder han formen ved lige ved at løbetræne.

 ”Udover de to dage om ugen, hvor jeg træner i gymnastikhallen, løber jeg i skoven hver dag og slutter af med styrketræning”, siger han. 

Det er et par år siden, at Bjarne Hinge sidst har deltaget i en konkurrence, men i år trækker han atter i trikoten, når han sammen med VIK’s tredjedivisionshold deltager i de danske mesterskaber, der afvikles i Viborg den 30. maj. Han har sammensat en imponerende øvelse med flere styrkemomenter, som kun de færreste mestrer – og på verdensplan er der helt sikkert ikke mange 64-årige, der er i stand til at holde en korsstilling i ringene som ham!

 

Læs mere om de danske mesterskaber i 3. division her !

 

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin