AIG - Ålborg er nu "GymDanmark ATK Certificeret Talentforening"

Den 17. april 2018
I weekenden blev AIG, Aalborg Idrætsgymnastik, talentcertificeret af GymDanmark, i både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik. Den fornemme titel betyder, at AIG i samarbejde med GymDanmark har skabt rammerne for ansvarlig talentudvikling af børn og unge i idrætsgymnastik.

ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling, god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de uddannet til i AIG, og derfor har flere af foreningens trænere og bestyrelsesmedlemmer deltaget i GymDanmark's ATK forløb, som består af både teoretisk og praktisk undervisning, samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø.

En detaljeret foreningsudviklingsproces

Det er et par glade og stolte bestyrelsesmedlemmer, Iben Højer Larsen og Rasmus Brandtoft, der siger ” Vi har taget os god tid til at gå i detaljerne med ATK certificeringsprocessen, for at få mest muligt ud af det som forening. Faktisk har vi brugt 1½ år på at arbejde os systematisk igennem den måde, vi driver talentudvikling i foreningen, hvilket har inkluderet workshops mellem trænere og bestyrelse, samt en række gode og professionelle sparrings sessioner med GymDanmark. Det har resulteret i, at vi nu har større vished for, at vi arbejder lokalt med udviklingen af et langsigtet talentudviklingsmiljø, der matcher GymDanmarks og Team Danmarks nyeste tanker om ansvarlig talentudvikling. Eftersom vi sammen med GymDanmark valgte en langstrakt og detaljeret tilgang, har vi som forening allerede undervejs fået implementeret mange forbedringer for gymnaster, forældre, trænere, bestyrelse og foreningen som helhed, og vi står nu med et katalog af forbedringsinitiativer og fremtidige projekter, som vi glæder os til at tage hul på”.

Mere om ATK

ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, og har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmark's ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

ATK er støttet af Team Danmark og er ikke kun målrettet gymnaster. Hele 24 specialforbund under DIF har indgået aftale om at forbedre rammerne for børn og unge i deres foreninger godt hjulpet på vej af ATK.

Kontaktinformationer

GymDanmark Udviklingskonsulent
Karen Marie Holst // 6175 7566 // kmh@gymdanmark.dk

AIG
Rasmus Brandtoft // 4199 1101 // RB@kmd.dk

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin